Repülőtéri tudnivalók - mediterranhajoutak.hu

Repülővel történő utazás esetén az alábbi hasznos információkra hívjuk fel szíves figyelmüket:

● Indulás előtt ellenőrizzék útiokmányaikat (útlevél / személyigazolvány)!
 
● Ügyeljenek csomagjaik súlyára és számára! Légitársaságonként eltérő szabályozás van életben a repülőgépre felvihető maximális poggyászsúly tekintetében. Részvételi jegyük tartalmazza a szükséges információkat. A poggyászsúlyhatár átlépése felárfizetést von maga után!
 
● Figyeljenek rá, hogy mit csomagolnak kézipoggyászukba! Folyadékot kizárólag átlátszó, lezárható műanyag zacskóban vihetnek fel. Az egyes tégelyek űrtartalma nem haladhatja meg a 100 millilitert. Szúró-, vágó- vagy egyéb testi épséget veszélyeztető tárgyak csak a csomagtérbe feladott poggyászban szállíthatók.
 
● Az esetleges sérülések elkerülése érdekében térítés ellenében befóliáztathatják csomagjaikat. Amennyiben poggyászukban kár keletkezik, mindenképpen vetessenek fel jegyzőkönyvet róla!
 
● Gépindulás előtt legkésőbb 2 órával korábban érkezzenek meg, hogy minden teendőre (check-in, biztonsági ellenőrzés) jusson elegendő idő!
 
● A check-in (útlevél/személyigazolvány ellenőrzése, bőrönd feladása és azonosító szalaggal való ellátása, beszállókártya átvétele) után következik a biztonsági ellenőrzés. A fémdetektorokon való áthaladást (kabát, öv, esetenként cipő nélkül) követően a vámmentes övezetbe, azaz a duty-free zónába érkeznek. Az itt vásárolt termékek (főleg dohány-, alkohol-, és szépségápolási cikkek) szabadon felvihetők a repülőgép fedélzetére.
 
Bővebb információk után érdeklődjön kollégáinknál vagy a www.bud.hu honlapon.