Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak

Hajóutak a Kanári-szigeteken és Madeira szigetére! 

Szálljon hajóra Southampton vagy az olasz kikötőkben és induljon el egy igazán különleges hajóútra, melyen megismerheti Az Atlanti-óceán európai partvidékét.

Az Ibériai-félsziget legszebb helyeit járják be a hajóutak Normandiától egészen Madeira szigetéig. Megcsodálhatja a Franciaország észak-nyugati partvidékét, Baszk föld nevezetességeit Santiago De Campostalla városát, Portugália ékköveit Portótól Lisszabonig, a Gibraltári-szorost, pihentet a Kanári-szigeteken, felfedezheti Madeira csodálatos szigetét. Válassza 8 vagy 14 éjszakás hajóútjainkat és élvezze ezeket a hajóutakat.
  

LÁTNIVALÓK, ÉRINTETT KIKÖTŐK – Atlanti-óceán partvidéke Európa hajóutak

Bilbao
 
Bilbaó nem csak Baszkföld nem hivatalos fővárosa Spanyolország északnyugati részén, hanem művészeti, gazdasági, kulturális, ipari és gasztronómiai központja. Egy igazi modern város, de a központja megőrizte régies középkori hangulatát. Sétáljunk be Bilbaó középkori negyedébe a Siete Calles „hét utca” városrészbe térjünk be a pékségekbe, a kávézókba. Miközben élvezzük a város hangulatát, olyan egyedi épületeket csodálhatunk meg, mint például a Guggenheim Múzeum és a Gran Hotel Domine jellegzetes épületeit.
 
Gijon
 
Az az ókori történelmi város egy igazi tengerparti metropolisz, mely megőrizte eredeti történelmi báját. Szebbnél szebb tengerparti sétányok, múzeumok várják. Asztúria régió központja Gijon, gyönyörű épületekkel, palotákkal, macskaköves utcákkal. Keressük fel a város északi részén található Cerro Santa Catalina Parkot csodáljuk meg a panorámát a végtelen óceánra, a La Fontica szökőkutat, és az Elogio al Horizonta a „láthatatlan határ” nevű szobrot.
 
Lisszabon
 
Sokak szerint Lisszabon Európa egyik legfontosabb európai városa, tele természeti szépségekkel, történelmi építészettel és épületekkel, kulináris élvezetekkel. Portugália fővárosát mindenkinek látnia kell egyszer sétáljunk a városban a hét dombok városában, szálljunk a híres villamosra, élvezzük a paloták lenyűgöző látványát, a tengert. Ha időnk van a Jeronimos kolostorhozés a Quinta de Regalaira-hoz, melyek világörökség részét képezik.
 
Vigo
 
Mikor a napfényes Galíciába érkezünk akkor Vigo városának kikötőjében horgonyoz le a hajónk. A város megismerését a Castro erőd megtekintésével ahonnan remek panoráma nyílik a városra és a környező hegyekre, Vigo kiváló múzeumokat kínál az utazóknak. Felkereshetjük a Szűz Mária apátsági templomot, a régi halászkikötőt, a Castelos Palotát, a San Sebastian erődöt is.
 
Sevilla (Cádiz)
 
Andalúzia a hajóutak egyik legfontosabb kikötési helye. A hajónk Cadiz kikötéjébe érkezik a legtöbb esetben, ahonnan remek kirándulásokat tehetünk nagyon sokfelé. Mi, Andalúzia fővárosát Sevilla városát javasoljuk. Sevilla az egyik legszebb spanyol város, mely a Guadalquivir folyó partján fekszik. A várost átitatják a Mór történelmi emlékek, a flamenco öröksége. sétáljunk a történelmi városközpontban a Székesegyház épületéhez, a Plaza de Espana térre, nézzük meg a bikaviadal múzeumot, térjünk be egy tapas bárba.
 
Lanzarote, Kanári-szigetek
 
A Kanári-szigetek legkeletibb és legrégebbi szigete Lanzarote. Fehér homokos strandokkal és egész évben napsütéssel várja a turistákat. A Timanfaya Nemzeti Park a sziget egyik legfőbb nevezetessége a több, mint 350 vulkáni kúpjával. A sziget ezen részén remek borokat készítenek, melyek meg kell kóstolni. Gyönyörű és kellemes strandjai ideális helyet biztosítanak  pihenéshez vagy a szörfözéshez.
 
Las Palmas, Kanári-szigetek
 
Gran Canaria szigetének fővárosa Las Palmas a szigetcsoport legnagyobb városa. Afrika nyugati partjaihoz közel fekvő szigeten a természet sok arca megtalálható sziklás partvidék, gyönyörű tengerpartok, homokdűnék és hegyek. A városkép meghatározó eleme a kikötő, mely az Atlanti-óceán egyik legnagyobb kikötője. Az óváros 2007 óta az UNESCO világörökség tagja. Látogassunk el a óváros főterére a Plaza Santa Ana-ra, itt láthatjuk az 1497-ben épített Szent Anna Katedrálist, a régi városháza épületét és a Casa de Colón-t egy szép koloniál stílusú épületet, mely ma Kolombusz múzeuma.
 
Tenerife, Kanári-szigetek
 
A sziget csoport talán legszebb és legkülönlegesebb szigete Tenerife. Spanyolország legmagasabb pontja itt található a 3718 m magas Pico de Teide. A sziget sokszínű természetének felfedezése alatt úgy érezzük magunkat, mintha egy másik világba csöppentünk volna. A táj itt a sivatagoktól a magasodó vulkánokig, sűrű erdőkig és látványos strandokig terjed. A Mount Teide Nemzeti Parkba látogassunk el, nézzük meg Spanyolország legmagasabb csúcsát.
 
Madeira (Funchal)
 
A Portugáliától 978 km-re fekvő vulkáni eredetű szigete Madeira. Gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik akik a szép természetet szeretik jól fogják itt magukat érezni. Partjai legtöbb helyen sziklásak, de nagyon szép homokos tengerparti öble van Canical város közelében. kikötés alkalmával mindenképpen látogassunk el a szépséges botanikus kertek egyikébe, a Miasszonyunk Templomba, ahol IV. Károlyt az utolsó magyar királyt is eltemették. Kóstoljuk meg a helyi ételkülönlegességeket, például a fekete kardhalat banánnal vagy borral és fokhagymával.
 
La Coruna
 
Spanyolország északnyugati sziklás félszigetén La Coruna városában is kiköt a hajónk. A város ókori történelme és fennmaradt emlékei kevesek számára ismert. A Paseo Maritimo sétányon haladjunk az óváros felé, rövid séta után megérkezünk Cidade Vella-ba a történelmi óvárosba. Láthatjuk az ókori városfal maradványait, másszuk meg város dombját ahol  Herkules-torony áll egy régi római világítótorony.
 
Portó
 
Portugália legélénkebb és legnyüzsgőbb városa Portó. Keressünk fel boros pincét ahol a híres portói  bort ízlelhetjük meg, sétáljunk át a Dom Louis-hídon. Csodáljuk meg a csempékkel díszített színes házakat a városban, térjünk be egy helyi kis étterembe megkóstolni a portugál tapast a helyi borral.
 
Gibraltár
 
Hajóutunk során természetesen ellátogatunk Gibraltárra is, mely több mint 300 éves történelmével vár minket. Látnivalók sokasága vár minket, a Kolostor ahol Gibraltár kormányzói laknak, az utcán sétálgató majmok, a gibraltári szikla látványa, a Main street a régi városfal mentén található főutca, a Szent Mihály cseppkőbarlang.

Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak Atlanti-óceán partvidéke és Kanári-szigetek hajóutak