Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak

Fedezze fel hajóútjainkon az Adriai-tenger és a Görög-szigetek legszebb részeit, Horvátország és Olaszország partjait. A Kelet-mediterrán hajóútjainkon akár egy hetes, akár hosszabb hajós körutazást tesznek felejthetetlen élményekben lesz része.

Indulhat a hozzánk közelebbi kikötőkből, Velence, Savona, Genova esetleg Róma kikötőjéből, 7 vagy akár 10 éjszakás hajóutakra.

Hajóutak során a legtöbb esetben egésznapos tartózkodás van a szebbnél szebb helyeken, sétálhat Szicíliában, kirándulhat Krétán, élvezheti a napsütést Mykonosz és Santorini szigetein, bebarangolhatja Rodosz gyönyörű óvárosát, megnézheti Korfu szigetén a Sisi palotát, Athén nevezetes helyeit felkeresheti, megkóstolhatja Nápolyban a legjobb pizzát. 

Főbb Indulási kikötők:

Olaszország: Velence, Bari, Trieszt, Genova, Róma (Civitavecchia), Savona

Spanyolország: Barcelona

Görögország: Athén (Pireusz)
 

 vagy

 

Ha a hosszabb hajóutakat választja a felsorolt úticélok mellet, eljuthat Ephesus a törökországi Kusadasi kikötőjéből, érintheti Ciprus szigetén Limmasszol városát, s felkereshet a Szentföld csodáit Haifa és Jeruzsálem kikötőjéből egyaránt! Természetesen mindezt, egy nyaralás alatt egy fantasztikus luxushajóval, teljes vagy all inclusive ellátással. Bármelyeik hajótársaságot is válassza, bármelyik hajót az élmény örök életre fog szólni. 

LÁTNIVALÓK, ÉRINTETT KIKÖTŐK – Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak

Velence
Olaszország egyik ha nem a legszebb ékszer doboza Velence, önt is magával fogja ragadni. Több mint 100 szigetet átfogó csatorna labirintusa olyan világhírű látnivalók között kanyarog, mint például a San Marco Campanile. A várost felfedezhetjük gyalog vagy gondolovál is. Csodálja meg a Palazzo ducale rózsaszín márvány oszlopait, fedezze fel a Doge-Palotát. Nézzük meg a Szent Márk székesegyházat és a teret, a Rialtó-hídat s hajókázzunk a Canal Grande-n.  

Róma (Civitavecchia)
Róma az örök város. Ha Civitavecchia kikötőjéből indul a hajónk, 2 vagy 3 nap tartózkodás engedjen meg magának a hajóút előtt vagy után Róma csodálatos városában. Ókori emlékek, történelmi helyek, villák kastélyok, a Vatikán, a Villa Borghese, a Colosseum, a spanyol lépcső , a Trevi kút várja Önt!

Bari
Puglia tartomány székhelye, lehet akár indulási vagy érintett kikötő! Budapestről közvetlen repülőjárattal elérhető. Mindenképpen tegyünk egy sétát Bari tengerpartján és az óvárosában, itt megtalálhatjuk 1197-ben felszentelt Szent Miklós Bazilikát. Ha van időnk Bari környéke is remek programokkal és lehetőségekkel vár minket, Matera városa, Polignano a Mare a gyönyörű szikláival, Monopoli festői kikötőjével és óvárosával, Castel del Monta vára, Matera a barlanglakásaival, Alberobello a Trullo házaival. Hajóutunk itt tartózkodása alatt nehéz lesz programot választani.

Szicília (Messina)
Szicília kapuja Messina, a sziget északkeleti részén található közel Olaszország déli csúcsához. A város szívében csodáljuk meg a Messina székesegyházat és híres harangtornyát ami minden délben az Ave Maria-t játsza el nekünk. A templom előtt megtláljuk a Fontana di Orione szökőkutat, mely igazi csodás műalkotás a 16. századból. Mielőtt visszatérünk a hajóra sétáljunk fel Sacrario di Cristo épületéhez a dombtetőre s csodáljuk meg a gyönyörű panorámát a városra és a környező hegyekre.

Santorini
A világ egyik legnépszerűbb szigete Szantorini, gyönyörű tájairól és fehérre meszelt házfalairól talán legismertebb. Az Égei-tenger egyik legcsodálatosabb helye. Felvonóval feljuthatunk a szikla tetején álló nyüzsgő fővárosba Fira-ba, ahol vár minket a régi katedrális, múzeumok, tavernák és kávézók. Nem hagyhatjuk ki a lenyűgöző tengerpartokat, a gyönyörű mélykék tengerrel, a piros és fekete kavicsos strandokat.

Mykonos
A következő megálló a Görög kikládok szívében található Mikonosz szigete. Ahogy behajózunk már az maga egy csoda. A hangulatos kis sziget fehér házakkal , kék tengerrel, barátságos emberekkel vár minket. Sétáljunk a tengerpart utcácskáin csodáljuk meg a lila Bugenvilla virágokat. Nézzük meg a híres világítótornyot és a folklór múzeumot. Itt sem szabad kihagyni a gyönyörű finom homokos strandoka és fürdőhelyeket.

Rodosz
Rodosz Görögország egyik legsokoldalúbb szigete amit meglátni egy óceánjáró fedélzetéről hihetetlen élmény. Már a kikötőben is ókori csodás emléket láthatunk, de ha besétálunk az óvárosba a Nagymesterek palotáját ne hagyjuk ki, melynek mozaik padlója világhírű. Szánjunk egy kis időt a tengerpartra is ahol szörfözhetünk, fürödhetünk a kék tengerben vagy csak fekszünk a finom homokban.

Kréta
Kréta szigete, a Görög-szigetek egyik legnagyobbika. Hajók legtöbbször Chania városában kötnek ki, mely a 2. legnagyobb város a szigeten. Fedezzük fel az óváros remek hangulatát, sétáljunk a szűk utcákon, nézzük meg a boltokat, kávézzunk a tavernákban. Ezek után tegyünk egy nagyobb kirándulást Souda-öbölbe az ókori idők kereskedelmi és katonai központjához, nézzük meg az Aptera erődöt.

Korfu
Korfu a 2. legnagyobb Jón-sziget, melynek fantasztikus történelme és kultúrája van. Kikötésünk után látogassunk el a világörökség részét képező óvárosba. Csodáljuk meg a velencei időkből fenmmaradt építészeti stílust. elkirándulhatunk Paleokasztritszába a Sisi kastélyhoz, Sidariba a gyönyörű tengerpartra vagy a környező remek tengerpartokra élvezni a tengert és a napsütést.

Athén
Athén városába érkezéskor visszamegyünk az ősi civilizáció időszakába. A művészetek szerelmesei, a történelem kedvelői, a kultúra imádói élvezni fogják a festői város romjait, múzeumait. Pireusz kikötőjébe érkezik, a hajónk ahonnan bejuthatunk Athén városába. Ha csak egy napunk van a következő látnivalókat ne hagyjuk. A legismertebb ókori műemlékhez az Akropoliszhoz látogassunk el, a Nemzeti régészeti múzeum úgyszintén kötelező látnivaló. A Monsatitraki piacon a görög életérzést megtapasztalhatjuk, A Lykavittos hegyre ha felkirándulunk még talán a hajónkat is láthatjuk Pireusz kikötőjében.

Katakolon
Tapasztalja meg az ókori történelem varázsát Katakolonban. A tengerpartról láthatjuk Olympia-t az eredeti olimpiai játékok szülőhelyét. Sétáljunk át a helyszínre és ismerjük meg az építészeti stílust és a klasszikus romokat. Katakolon központjában pedig fedezzük fel a nyüzsgő óvárost üzleteket, galériákat, tavernákat.

Kotor
Amikor megérkezünk Kotor kikötőjébe megcsodálhatjuk a hegyeket, a sziklákat, s remek jó tengeri friss levegőt érezzük. Kikötés után az óvároshoz érkezünk ne hagyjuk ki Szent Tryphon székesegyházat melyet 1166-ban szenteltek fel. Nézzük meg a dombtetőn a Szent János erődöt melynek története a 6. századra nyúlik vissza.

Haifa
A Karmel-hegy lábánál fekvő Haifa városa Izrael mediterrán oázisa. Sétáljon a gyönyörű utcákban melyek tele vannak kávézókkal, boltokkal és galériákkal. Nézzük meg a világörökség részét képező Bahia kerteket. Nézzük meg a gyönyörű tengerpartot is ahol fürdhetünk vagy szörfözhetünk is.

Limmaszol
A ciprusi Limasszol városa csodás ókori emlékekkel, kék zászlós strandokkal várja a hajós utasokat. Nézzük meg Oroszlánszívű Richád feleségének a kastélyát. A környéken számos étterem, bár és kávézó vár minket.

Jeruzsálem (Ashdod)
Ashdod kikötőjébe érkezve, elérkezünk Jeruzsálem városának felfedezéséhez. A zsidó, muzulmán és keresztény szent városba. A nyolc kapu egyikén lépjünk be az óvárosba ez lehet az oroszlános kapu vagy a Heródes kapu. Óváros egyik piac terén csodáljuk meg fűszereket, nézzük meg a történelmi siratófalat, lépjünk be a Szent Sír templomba. Nézzük meg a Dómot az aranykupolával, sétáljunk végig a Via Doloros-an a fájdalmak útján.

Nápoly
A Vezúv-hegyre néző kilátással rendelkező Nápoly városa egy igazi nyüzsgő dél olasz városka. Nézzük meg gazdag neoklasszicista építészeti remek műveket, a Gesu Nuovo templomot, melyet gyönyörű freskók díszítenek. Látogassunk el a San Gennaro katakombákhoz ahol a nápolyi püspököket temették el. 20-30 perces autóútra lévő Pompeii romjait is fedezzük fel.


Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak Földközi-tenger keleti része, Kelet-mediterrán hajóutak