Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak

A Nyugat-mediterrán hajóutak, melyek felfedezik velünk a Földközi-tenger nyugati részét a legkülönfélébbek és az egyik legizgalmasabbak. végig hajózhatunk és megismerhetjük a riviérák csodálatos partjait akár a francia, olasz vagy spanyol partokra gondolunk. Eljuthatunk a legszebb szigetekre vár minket Málta, Szicília, Szardínia, Mallorca, Ibiza. 

Megismerhetjük, teljes egészében a francia, olasz és spanyol partvidéket a fantasztikus városokat és üdülőhelyeket, mint például Nizza, Marseille, Monte Carlo, Cannes városait ha csak a Franciaországot nézzük, a spanyol partvidéken érintjük, Barcelona, Palma de Mallorca, Valencia, Ibiza, Cadiz, Malaga, Alicante vagy Gibraltár városainak valamelyikeit. 

Ezek a hajóutak lehetőséget kínálnak nekünk arra, hogy megismerjük a helyi kulturális nevezetességeket, az ókori romoktól kezdve a modern művészetekig. Természetesen, ha a strandolást és pihenést választjuk arra is tökéletes lehetőségünk lesz a hajón és a kikötések alkalmával is.

Ha várost nézni szeretnék, az is megoldható sétálhatunk Nizza parti sétányán, Monte Carlo utcáin, Barcelonában a La Rambla-n, Marseille kikötőjében, szardínia gyönyörű partvidékén, Mallorca szigetén a katedrális mellett.

Indulhat akár, Róma (Civitavecchia), Genova vagy Savona kikötőjéből, de választhatja Marseille, Barcelona, Livorno, Valencia kikötőjét is a teljesség igény nélkül.

Ha egy igazi, felejthetetlen nyaralásra vágyik válassza Nyugat-mediterrán hajóútjainkat!


Főbb Indulási kikötők:

Olaszország: Róma (Civitavecchia), Genova, Savona, Livorno, Nápoly

Spanyolország: Barcelona, Malaga, Valencia

Franciaország: Marseille
 


 

LÁTNIVALÓK, ÉRINTETT KIKÖTŐK – Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak

Barcelona
Könnyű belátni, miért Spanyolország leglátogatottabb városa Barcelona. Katalónia régió fővárosa fantasztikus történelmi emlékekkel rendelkező világváros. Antoni Gaudi, a híres katalán építész egész városban lerakta kézlenyomatát, a gótikus negyedben a történelmi emlékek sokasága vár minket. A Güell parkban élvezhetjük parkok szépségeit, a LA Rambalán mindenképpen sétáljunk végig a nem messze lévő piacra térjünk be. Kihagyhatatlan látni való a Sagrada Familia templom. Montjuic hegyre menjünk fel a felvonóval.

Nizza
A Francia riviéra ékköve és leghíresebb üdülőhelye Nizza. Hajónk Villefrance kikötőjébe fog érkezni, taxival vagy busszal 20 perc alatt megérkezhetünk a gyönyörű óvárosba. Nézzük meg a sétányt, a gyönyörű épületeket. Elkirándulhatunk Eze városába, vagy strandolhatunk a híres Cote d’ Azur tengerparton.

Cannes
A francia riviéra a csillogás és a gazdag szinonimája – és amikor emellé a presztízsről beszélünk Cannes az i betűn a pont. A híres filmfesztivál otthona, mely évente kerül megrendezésre. Strandoljon a Palm Beachen, sétáljon a La Croisette-en, nézzük meg a kikötőt a csodálatos yachtokkal.

Marseille
Franciaország legrégebbi városa, Marseille mely ötvözi régies várost a provanszi szépséggel. Megérkezéskor a sétát kezdjük reggel a halpiaccal, ahol a kereskedelem már több mint 2600 éve folyik. Fedezzük fel a sétányt a 18. századi régi raktárakkal, és üljünk be egy kávéra valamelyik kávézóba. Nézzük meg a 19. századi Basilique Notre Dame épületét, a szűz és a gyermek szobrát. Ha természeti csodákra vágyunk nézzük meg a Calanques Nemzeti Parkot és a híres mészkő sziklákat.

Palma de Mallorca
Mallorca sziget legnagyobb városa és fővárosa Palma de Mallorca. A városban és szigeten történelmi utcákat, gótikus kastélyokat és gasztronómiai élvezeteket talál. Ahogy haladunk a kikötőbe már feltűnik a székesegyház a gótikus tornyaival. Belső terét Gaudi tervezte az 1900-as évek elején. Nézzük meg a Castell de Bellver kör alakú udvarát és arab hatású boltíveit. Ezek után mehetünk a strand és élvezhetjük a tengert.

Nápoly

La Spezia
Az észak-olaszországi kis hangulatos kikötőváros La Spezia Liguria és Toszkána határán fekszik. Kikötéskor válaszhatunk, hogy Pisa vagy Firenze városát keressük e fel. Ha Pisa városát választjuk megnézhetjük a híres ferde tornyot és a székesegyházat. Ha Firenzét választjuk felmehetünk a híres Duomo tetejére, a Santa Maria del Fiore katedrálist megnézhetjük. 

Malaga
A Dél-Spanyolországi Costa del Sol, fővárosa Malaga ez a remek üdülőhely. Kezdjük a kirándulásunkat a Mór erődnél a La Alcazaban, mely a 11. században épült. Napozhatunk a Caleta ls Malagueta strandokon. Megnézhetjük a Picasso múzeumot. Csodáljuk meg a barokk és reneszánsz épületeket.

Valencia
Spanyolország 3. legnagyobb városa, egy kicsit kínál mindent amire vágyunk történelmi emlékeket, nyüzsgő belvárost, nyugodt strandokat. A Malvarrosa Beachre mindeképpen látogassunk el. Valencia gótikus katedrálisa a reneszánsz festményeivel csodálatos látványt nyújtanak. Plaza de la Reina téren keresztül sétálva eljutunk az óvárosba.

Monte Carlo
Monaco, hercegsége és Monte Carlo a jachtok a rulettkerek és gazdagság jelképe. Járjuk be a várost, nézzük meg a híres Casino épületét, nézzük meg a palotát ahol a királyi család lakik. Napozhatunk Larvotto strandon utána pedig megézhetjük az Avenue Princess Grace előkelő üzleteit.

Ibiza
Ibiza nemcsak a buli és az elektonikus vagy az éjszakai élet központja. Tele van szebbnél szebb természeti csodákkal és kultúrával. Keressük fel a Daalt Vila övárosát, mely a világörökség részét képezi. Nézzük meg a Castell de Eivissa középkori erődítményét és kastélyát, a Szűzanya székesegyházat.

Ajaccio, Korzika
Korzika szigetén található Ajaccio gazdag történelemmel és gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik. Korzika legismertebb személyisége Napóleon otthon megnézhetjük ami ma múzeum. Nem messze tőle megtaláljuk a barokk stílusú székesegyházat. Kiránduljunk el Calnques de Piana -hoz  a híres vörös sziklához.

Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak