Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak

A Nyugat-mediterrán hajóutak, melyek felfedezik velünk a Földközi-tenger nyugati részét a legkülönfélébbek és az egyik legizgalmasabbak. végig hajózhatunk és megismerhetjük a riviérák csodálatos partjait akár a francia, olasz vagy spanyol partokra gondolunk. Eljuthatunk a legszebb szigetekre vár minket Málta, Szicília, Szardínia, Mallorca, Ibiza. 

Megismerhetjük, teljes egészében a francia, olasz és spanyol partvidéket a fantasztikus városokat és üdülőhelyeket, mint például Nizza, Marseille, Monte Carlo, Cannes városait ha csak a Franciaországot nézzük, a spanyol partvidéken érintjük, Barcelona, Palma de Mallorca, Valencia, Ibiza, Cadiz, Malaga, Alicante vagy Gibraltár városainak valamelyikeit. 

Indulhat akár, Róma (Civitavecchia), Genova vagy Savona kikötőjéből, de választhatja Marseille, Barcelona, Livorno, Valencia kikötőjét is a teljesség igény nélkül. Ha egy igazi, felejthetetlen nyaralásra vágyik válassza Nyugat-mediterrán hajóútjainkat!
  

Ezek a hajóutak lehetőséget kínálnak nekünk arra, hogy megismerjük a helyi kulturális nevezetességeket, az ókori romoktól kezdve a modern művészetekig. Természetesen, ha a strandolást és pihenést választjuk arra is tökéletes lehetőségünk lesz a hajón és a kikötések alkalmával is.

Ha várost nézni szeretnék, az is megoldható sétálhatunk Nizza parti sétányán, Monte Carlo utcáin, Barcelonában a La Rambla-n, Marseille kikötőjében, szardínia gyönyörű partvidékén, Mallorca szigetén a katedrális mellett.

LÁTNIVALÓK, ÉRINTETT KIKÖTŐK – Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak

Barcelona
Könnyű belátni, miért Spanyolország leglátogatottabb városa Barcelona. Katalónia régió fővárosa fantasztikus történelmi emlékekkel rendelkező világváros. Antoni Gaudi, a híres katalán építész egész városban lerakta kézlenyomatát, a gótikus negyedben a történelmi emlékek sokasága vár minket. A Güell parkban élvezhetjük parkok szépségeit, a LA Rambalán mindenképpen sétáljunk végig a nem messze lévő piacra térjünk be. Kihagyhatatlan látni való a Sagrada Familia templom. Montjuic hegyre menjünk fel a felvonóval.

Nizza
A Francia riviéra ékköve és leghíresebb üdülőhelye Nizza. Hajónk Villefrance kikötőjébe fog érkezni, taxival vagy busszal 20 perc alatt megérkezhetünk a gyönyörű óvárosba. Nézzük meg a sétányt, a gyönyörű épületeket. Elkirándulhatunk Eze városába, vagy strandolhatunk a híres Cote d’ Azur tengerparton.

Cannes
A francia riviéra a csillogás és a gazdag szinonimája – és amikor emellé a presztízsről beszélünk Cannes az i betűn a pont. A híres filmfesztivál otthona, mely évente kerül megrendezésre. Strandoljon a Palm Beachen, sétáljon a La Croisette-en, nézzük meg a kikötőt a csodálatos yachtokkal.

Marseille
Franciaország legrégebbi városa, Marseille mely ötvözi régies várost a provanszi szépséggel. Megérkezéskor a sétát kezdjük reggel a halpiaccal, ahol a kereskedelem már több mint 2600 éve folyik. Fedezzük fel a sétányt a 18. századi régi raktárakkal, és üljünk be egy kávéra valamelyik kávézóba. Nézzük meg a 19. századi Basilique Notre Dame épületét, a szűz és a gyermek szobrát. Ha természeti csodákra vágyunk nézzük meg a Calanques Nemzeti Parkot és a híres mészkő sziklákat.

Palma de Mallorca
Mallorca sziget legnagyobb városa és fővárosa Palma de Mallorca. A városban és szigeten történelmi utcákat, gótikus kastélyokat és gasztronómiai élvezeteket talál. Ahogy haladunk a kikötőbe már feltűnik a székesegyház a gótikus tornyaival. Belső terét Gaudi tervezte az 1900-as évek elején. Nézzük meg a Castell de Bellver kör alakú udvarát és arab hatású boltíveit. Ezek után mehetünk a strand és élvezhetjük a tengert.

Nápoly

La Spezia
Az észak-olaszországi kis hangulatos kikötőváros La Spezia Liguria és Toszkána határán fekszik. Kikötéskor válaszhatunk, hogy Pisa vagy Firenze városát keressük e fel. Ha Pisa városát választjuk megnézhetjük a híres ferde tornyot és a székesegyházat. Ha Firenzét választjuk felmehetünk a híres Duomo tetejére, a Santa Maria del Fiore katedrálist megnézhetjük. 

Malaga
A Dél-Spanyolországi Costa del Sol, fővárosa Malaga ez a remek üdülőhely. Kezdjük a kirándulásunkat a Mór erődnél a La Alcazaban, mely a 11. században épült. Napozhatunk a Caleta ls Malagueta strandokon. Megnézhetjük a Picasso múzeumot. Csodáljuk meg a barokk és reneszánsz épületeket.

Valencia
Spanyolország 3. legnagyobb városa, egy kicsit kínál mindent amire vágyunk történelmi emlékeket, nyüzsgő belvárost, nyugodt strandokat. A Malvarrosa Beachre mindeképpen látogassunk el. Valencia gótikus katedrálisa a reneszánsz festményeivel csodálatos látványt nyújtanak. Plaza de la Reina téren keresztül sétálva eljutunk az óvárosba.

Monte Carlo
Monaco, hercegsége és Monte Carlo a jachtok a rulettkerek és gazdagság jelképe. Járjuk be a várost, nézzük meg a híres Casino épületét, nézzük meg a palotát ahol a királyi család lakik. Napozhatunk Larvotto strandon utána pedig megézhetjük az Avenue Princess Grace előkelő üzleteit.

Ibiza
Ibiza nemcsak a buli és az elektonikus vagy az éjszakai élet központja. Tele van szebbnél szebb természeti csodákkal és kultúrával. Keressük fel a Daalt Vila övárosát, mely a világörökség részét képezi. Nézzük meg a Castell de Eivissa középkori erődítményét és kastélyát, a Szűzanya székesegyházat.

Ajaccio, Korzika
Korzika szigetén található Ajaccio gazdag történelemmel és gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik. Korzika legismertebb személyisége Napóleon otthon megnézhetjük ami ma múzeum. Nem messze tőle megtaláljuk a barokk stílusú székesegyházat. Kiránduljunk el Calnques de Piana -hoz  a híres vörös sziklához.


Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak Földközi-tenger nyugati része, Nyugat-mediterrán hajóutak