Észak-Európa hajóutak

Hajózzon végig Észak-Európa híres, történelmileg és kulturális gazadag, nagy kikötővárosaiban. Különleges élmény hajóval meglátogatni az olyan fantasztikus városokat mint, Amszterdam, Le Havre, Brugge vagy akár Rotterdam. Hajózzon Hollandia, Franciaország, Nagy-Britannia Németország, partjainál ismerje meg ezeket a remek és ikonikus városokat és országokat, csodálja meg az épületeket, királyi palotákat, székesegyházakat és más történelmi emlékeket.

LÁTNIVALÓK, ÉRINTETT KIKÖTŐK – Észak-Európa hajóutak

Le Havre
 
Franciaország egyik legnagyobb kikötővárosa és Párizshoz legközelebb eső nagy kikötő. Kikötés napján szervezett hajós kirándulás keretben ellátogathatunk Párizsba vagy maradhatunk Le Havre városában és felfedezhetjük. Gyönyörű napot lehet eltölteni a kikötővárosban is. A város története 1517-re nyúlik. Claude Monet festő a városban élte gyerekkorát. Az impresszionizmus története is ebből a városból indult el. A városnak szép több mint 2 km hosszú tengerparti sétánya van sok sok étteremmel. A Jardin Suspendus parkból gyönyörű kilátás van a városra és a tengerre. Nézzük meg a 1951-56 között épült Saint-Joseph templomot, mely vasbetonból készült. A város környéke is gazdag látnivalókban például a Mount Saint Michel apátság, a partaszállás emlékműve, a Pont de Normandie híd. 
 
Amszterdam
 
Az egyik legfontosabb indulási vagy érintett kikötő Hollandia fővárosa. A tulipánok és a kerékpárok városa fantasztikus csatornarendszerrel. Látnivalók sokasága vár minket, A Dam tér, a Bloemen market a virágpiac, a Rijks múzeum, a vöröslámpás negyed, a csatornák melyek miatt Észak Velencéjének is nevezik, a Rembrandt Té, a Vondel Park, a Rembrandt ház ami ma múzeum. A sok látni való mellett élvezzük a nyüzsgést egy jó kávé mellett. 
 
Rotterdam
 
Európa legnagyobb kikötővárosa hollandia második legnagyobb városa Rotterdam. A 2. világháborúban nagy károkat szenvedett 20 évig fokozatosan építették újjá. Mára egy élénk, sokszínű, multikulturális metropolisz. Megnézheti a város régi történelmi kikötőjét, múzeumok sokaságából válogathat, nézze meg a szélmalmokat, menjen el a Kralingse Plas tóhoz.
 
Reykjavik
 
Helyiek szerint Izland szíve Reykjavik. 1786-ban alapították a várost. A város jelentése „füstölgő öböl”, nevét a környéken feltörő hévízi forrásokról kapta. A városban nagyon szép és gondozott parkok találhatóak, és kellemes színes házak. Nézzük meg a Hallgrimskikja templomot, kiránduljunk el a közeli gleccserekhez, vagy a vlághírű Kék Lagúnához a geotermikus gyógyfürdőhöz. 
 
Brügge
 
Európa egyik kulturális központ központja, Nyugat-Flandria tartomány fővárosa. Ezt a várost is gyakran nevezik Észak-Velencéjének, mert számos híd, történelmi épület és csatornák találhatóak. Brügge történelmi városközpontja a legjobban állapotban megőrzött középkori város rész, mely természetesen a világörökség része. Nézzük meg belvárosi piacot, a haranglábot, s a város gyönyörű építészeti emlékeit.
 
Gdansk
 
A Balti-tenger partján fekvő város Lengyelország egyik legnagyobb városa. Mikor ide érkezünk olyan érzésünk támad mintha visszamentünk volna az időben. A 2. világháború alatt a várost porig rombolták, de a szovjet korszak alatt teljesen újjáépítették. Ennek eredményeként középkori hangulat újra érezhető, sétálva bejárhatjuk az egész belvárost. nézzük meg Szent Mária székesegyházát, nézzük meg a Mariacka utcát díszes szökőkútjával, s valamelyik étteremben vagy cukrászdában kóstoljuk meg a lengyel sajttortát.
 
Hamburg
 
A németországi Hamburg városa másnéven a Világ kapuja! németország lagnagyobb kikötővárosa, igazi metropolisz. Csodáljuk meg a neoreneszánsz városházát, a barokk Szent Mihály templomot, sétáljunk az Elba folyó partján, nézzük meg a Moenckebergstrasse klasszikus templomait. 
 
Cherburg
 
A La Manche-csatorna felé vezető félsziget egyik legszebb városa Cherburg. Normandiát innen könnyen megismerhetjük, látogassunk el a Roule-hegyre ahonnan a panoráma páratlan. A tengerparton együnk egy helyi mini homárt finom fehér borral.
 
Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak Észak-Európa hajóutak