Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak

Hajóutak a Földközi-tengeren egész évben!

A Mediterrán hajóutak, a Földközi-tenger térsége megmutat nekünk mindent ami Európa.  történelmet, kultúrát, lenyűgöző tájakat, kihagyhatatlan turisztikai célpontokat, kikapcsolódást, pihenést! A „Mare Nostrum” (Földközi-tenger) a civilizáció bölcsője, káprázatos élményeket nyújt minden évszakban!

Minden kikötési ponton, felfedezhetjük a számunkra fontos és érdekes helyek, és megtalálhatjuk a számunkra kedvező programokat. Görögországtól Spanyolországig, Franciaországtól Olaszországik, szigetektől a szárazföldig. Míg ezeket, a fantasztikus helyeket látogatjuk, mind ezeke mellett 4* vagy 5*- os luxushajók szolgáltatásait élvezhetjük. Napközben felfedezhetjük az éppen az napi úticélunkat, vagy maradhatunk a hajón pihenni, este pedig élvezhetjük a jobbnál jobb szolgáltatásokat vagy csak nyugodtan ülhetünk kabinunk erkélyén és élvezhetjük a tenger csodálatos látványát. 

Főbb Indulási kikötők:

Olaszország: Róma (Civitavecchia), Genova, Savona, Livorno, Nápoly, Velence

Spanyolország: Barcelona, Malaga, Valencia

Franciaország: Marseille
 

 vagy

 

LÁTNIVALÓK, ÉRINTETT KIKÖTŐK – Mediterrán hajóutak, Földközi-tenger középső része

Valletta
Európa és Afrika között elhelyezkedő Málta szigetének a fővárosa Valletta. Mikor közeledünk a hajónkkal már kirajzolódik a városképe. Az egész város a világörökség részété képezi a 16. századi templomok sokasága csak egy a látnivalók közül. Nézzük meg a Szent János székesegyházat a gyönyörű barokk szentélyével, sétáljunk a Nagymesterek palotájában, ahol a lovagi kor emlékeit láthatjuk. Menjünk fel a Grand Harbour tengerparti erődbe ahonnan csodáljuk a tengerre néző panorámát.

Zadar
A csodálatos dalmát partvidék egyik központja Zadar. Az egyik legrégebbi horvátországi város. Ódon városfalai és velencei kapui között sétálni fantasztikus érzés. Sétáljunk végig a Riva sétányon ami a főtérre visz minek.

La Spezia

Catania

A Jón-tenger partján fekvő Catania Szicília egyik központja. A múltja érdekes és változatos a természeti környezete káprázatos az Etnával a háttérben. Catania eredetileg görög gyarmat volt, a várost többször lerombolták majd újjáépítették. Város jelképe az elefánt, mindnehonna visszaköszön ránk. Kóstoljuk meg a helyi bort, melyet az Etna lábánál készítenek.

Rijeka
Horvátország 3. legnagyobb városa Rijeka igazi kikötőváros. Nézzük meg a Nemzeti Történeti Múzeumot, a Szent Vitus székesegyházat. Az óváros központjában nézzük meg a 1873-óta működő óratornyot. A halpiac meglátogatása is maradandó élmény lesz. A tengerparti sétányon élvezzük a napsütést térjünk a helyi éttermekben.

Dubrovnik
Dubrovnik, az Adria egyik leghíresebb és leglátogatottabb városa. A 16. században épített kőfalak még ma is állnak. Természetesen a város az UNESCO világörökség részét képezi. Sétáljunk be a főtérre és nézzük meg a Barokk Szent Balázs templomot, mellette a Rektori és Spanza Palotákat. Főtérről indul a főutca remek hangulatával. A kikötő és a Szent János erőd is kihagyhatatlan látnivaló. Talán a leghíresebb és sokak által ismert látnivaló a 2 km hosszú várfal, amin sétáljunk végig, ha elfáradunk a várfal tövében található Buza strandon pihenjünk meg. Menjünk el a Minceta erődhöz ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra és a kikötőre. Ha még van erőnk hajónk indulása előtt és időnk nézzük meg a 40 méter magas sziklaszirtre épült Lovrijenac erődöt.

Livorno
Olaszország egyik legrégebbi kikötővárosa a 16. századi Livorno. Kicsi de történelmében annál gazdagabb városka. Fedezzük fel a 16. században épített Fortezza Nuova erődöt és az Új Velence néven ismert városrészt. Ha Livornoban kötünk ki könnyen elkirándulhatunk Toszkána legszebb városkáiba, vagy Pisa városába.

Portofino
Az olasz Riviéra egyik leghíresebb halászfaluja Portofino. A várost az élénk színű házak sorozata tette híressé. Csodálatos természeti környezetben fekszik a városka, erdők sziklák veszik körül. A kristály tiszta vízben kajakozhatunk, fürödhetünk vagy csak élvezhetjük a fantasztikus látványt.


Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak Földközi-tenger középső része, mediterrán hajóutak