Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak

Hajóutak Skandinávia és Oroszország és a Balti-tenger térségébe 2022 - 2023 tavasz, nyár, ősz!

Gyönyörű élmények, felejthetetlen nyaralás legjobb luxushajókkal!

Ezekre a gyönyörű hajóutakra indulhat akár, Koppenhágából, Stockholmból, Southamptonból, Kielből vagy Warnemündéből esetleg Hamburgból vagy akár Amszterdamból. Válassza akár Skandinávia és Oroszország vagy Baltikumi hajóútjainkat a nyaralása és az utazása élményekkel teli lesz, ezt biztosan állíthatjuk. Remek középkori építészet vagy modern stílus, kulturális emlékek, történelmi helyek vagy akár jeges élmények fogják várni az utazás alatt.

A Balti-tenger mentén fekvő országokban hatalmas erdők, türkiz tavak, szépséges természeti csodák, parkok, középkori hangulatú városok várják, hogy felfedezze Ön is. Bejárhatjuk Stockholm, Svédország elegáns fővárosát, kerékpározhatunk Koppenhága belvárosában, sétálhatunk Helsinki nyüzsgő piacain, megcsodálhatjuk Tallin és Riga gyönyörű helyeit. Természetesen a hajónk ki fog kötni 1 vagy 2 napra Oroszország történelmi városában Szentpéterváron. Lesz időnk felfedezni az ikonikus Hermitage múzeumot, a lenyűgöző palotákat, és templomokat. Sétálhatunk a Néva folyó partján, a Téli Palota környékén vagy akár csónakázhatunk a csatornákon!

KIEMELT HAJÓUTAK, AJÁNLATOK:

1., ÉSZAK-EURÓPA ÉS A NORVÉG FJORDOK CSODÁI - 7 éjszakás hajóutak – MSC GRANDIOSA LUXUSHAJÓ 

 
Indulási és érkezési kikötők: Kiel, Németország / Koppenhága, Dánia
 
Útvonal: Kiel (Lübeck) – Koppenhága – Osló - Kristiansand - tengeren - Flaam - tengeren - Kiel (Lübeck)
 
Indulási időpontok: 
2022. máj. 07., 14., 21., 28. jún. 04., 11., 18., 25. júl. 02., 09., 16., 23., 30. aug. 06., 13., 20., 27. szept. 03.
 
ÁRAK:
 
Belső kabinban: 679 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Ablakos tengerre néző kabinban: 819 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Erkélyes tengerre néző kabinban: 979 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Lakosztályban erkélyes tengerre néző: 1.329 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár 
 


2., BALTI-TENGER FELFEDEZÉSE ÉS / VAGY NORVÉG FJORDOK
7 vagy 14 éjszakás hajóutak – MSC POESIA LUXUSHAJÓ 

 
Hajó: MSC POESIA
 
Indulási és érkezési kikötő: Warnemünde (Berlin), Németország
 
Norvég fjordok útvonal: Warnemünde – tengeren – Stavanger – Eidfjord – Kristiansand – Oslo – Koppenhága – Warnemünde
Balti-tenger útvonal: Warnemünde – tengeren – Riga - Tallin - Stockholm - tengeren - Koppenhága - Warnemünde
 
Indulási időpontok: 
2022. máj. 14., 25., jún. 05., 12., 19., 26. júl. 03., 10., 31. aug. 07., 14., 21., 28.  szept. 04., 11., 22.  
 
ÁRAK:
 
Belső kabinban: 689 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Ablakos tengerre néző kabinban: 889 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Erkélyes tengerre néző kabinban: 1.089 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Lakosztályban erkélyes tengerre néző: 1.939 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár 
 

3., SKANDINÁVIA ÉS A BALTI FŐVÁROSOK – 7,9,10,11 éjszakás hajóutak – Voyager of the Seas

 
Hajó: Voyager of the Seas
 
Indulási és érkezési kikötők: Koppenhága, Dánia és Stockholm, Svédország
 
Útvonal: Koppenhága – tengeren – Stockholm – Helsinki – Visby – Tallin – tengeren - Koppenhága
 
Indulási időpontok: 
2022. ápr. 24. máj. 01., 08., 15., 22., 29. jún. 05., 15., 26. júl. 10., 17., 24., 31. aug. 11., 21., 28.
 
ÁRAK:
 
Belső kabinban: 676 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár 
Ablakos tengerre néző kabinban: 794 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár 
Erkélyes tengerre néző kabinban: 1.029 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár 
Lakosztályban erkélyes tengerre néző: 1.488  EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
 


 


4., SKANDINÁVIA ÉS ÉSZAK-EURÓPA LEGJAVA – 12 éjszakás All Inclusive hajóutak – Celebrity Apex

 
Hajó: Celebrity Apex
 
Indulási és érkezési kikötők: Amszterdam, Hollandia 
 
Útvonal: Amszterdam - tengeren (2 nap) - Berlin (Warnemünde) - tengeren - Riga - Helsinki - Tallin - Stockholm (2 nap) - tengeren - Koppenhága - tengeren - Amszterdam
 
Indulási időpontok: 
2022. máj. 14., 26. jún. 07., 19., 26., júl. 08., 20. aug. 01., 13., 20. szept. 01.
 
ÁRAK:
 
Belső kabinban: 1.816 EUR-tól / fő / 12 éj - teljes ár - italcsomaggal, wifivel, szervízdíjjal
Ablakos tengerre néző kabinban: 2.159 EUR-tól / fő / 12 éj - teljes ár - italcsomaggal, wifivel, szervízdíjjal
Erkélyes tengerre néző kabinban: 2.356 EUR-tól / fő / 12 éj - teljes ár - italcsomaggal, wifivel, szervízdíjjal
Lakosztályban erkélyes tengerre néző: 5.014 EUR-tól / fő / 12 éj - teljes ár - italcsomaggal, wifivel, szervízdíjjal + 2 ajándék
 


 

További hajóutak és ajánlatok:
 
    
 

LÁTNIVALÓK, ÉRINTETT KIKÖTŐK – Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak

Koppenhága
 
Egész Skandinávia legnépesebb városa Koppenhága, Dánia fővárosa. Történelme a 11. századra nyúlik vissza. A két szigetre épült város gazdasági és kulturális központ. A város legrégebbi cukrászdáját a Conditori La Glace keressük fel és kóstoljunk meg egy finom péksüteményt, megnézhetjük Christina Andersen szülőházát. A Frederiksberg Kertet is meglátoghatjuk ahol romantikus sétát tehetünk, A Nemzeti Akváriumban pedig egzotikus állatokat csodálhatunk meg. S talán az egyik legfontosabb nevezetesség a Királyi Palota, ahol az őrségváltást mindenképpen nézzük meg.
 
Stockholm
 
Svédország fővárosa kulturális, turisztikai, politikai és gazdasági központ is egyben. Történelme a 13. századra nyúlik vissza. Egyedülálló, különleges természeti környezetben fekszik. H hajóútra indulunk Stockholmból mindenképpen szánjuk a városra 2 vagy 3 napot. Ha egy napunk van a kikötés alkalmával akkor is bele tudunk kóstolni a remek hangulatába. A 14 szigetre épült fővárost összesen 57 híd köti össze ez önmagában egyedülálló. Mikor sétálunk a városban két dolgot mindig fogunk látni vizet és zöldterületet. Látogassunk el az óvárosba a Gamla Stan-bem, tekintsük meg a Királyi Palotát és a Katedrálist. Sétáljunk a hangulatos, keskeny utcákban, igyunk egy kávét a divatos kávézók egyikében. Látogassunk el a City Hall-hoz, ahol a Nobel díjakat adják át, s ha van még időnk Djurgarden szigetére a szabadtéri hajómúzeumba látogassunk el.
 
Helsinki
 
Az 1550-ben alapított város ma már Finnország fővárosa, Európa legészakibb fővárosa. A város építészetére a klasszicizmus és a szecesszió jellemző. A város egy élénk, laza, lüktető hely, három oldalról a tenger és apró szigetek veszik körül. Sétáljunk a város központjában a Kauppatori városrészben és nézzük meg a piacot. Gyönyörű 19. századi épületeket csodálhatunk meg a Havis Amandat negyedben. A híres sziklafaragott Temppeliaukio templomot nézzük meg. A világörökség részét képező Suomenlinna erődöt is nézzük meg ha van rá időnk ide komppal tudunk eljutni. 
 
Szentpétervár
 
Mióta Nagy Péter 1703-ban megalapította Szentpétervár városát, ez a város azóta az egyik leglátványosabb és leglenyűgözőbb város nem csak Oroszország-ban hanem Európában is. A város történelmi központja természetesen az UNESCO világörökség részét képezi, a barokk és neoklasszicista építészetet amit itt láthatunk egyszer mindenkinek látnia kell. Át kell élnünk a Balti-tenger pihentető varázsát, és a Néva folyó partjának a hangulatát. Mindenképpen hajózzunk a csatornákon, nézzük meg a Kazany Miasszonyunk Székesegyházat, a Peterhof Palota-t, a Téli Palotát, a Szent Izsák Székesegyházat. Persze órákig sorolhatnánk a látnivalókat… A sok látnivaló mellett arra is maradjon ideje, hogy élvezze a nyüzsgő várost kóstolja meg a helyi ételt a híres töltött kolbászt.
 
Tallin
 
Észtország gyönyörű fővárosa Tallin évente több mint 4 millió turistát fogad, ebből több mint 500.000 utas hajóval érkezik. Nem véletlenül, fantasztikus és gyönyörű hely, a Balti-térség egyik ék köve. Tallin egész óvárosa a világöröksége része, nagyon sok nevezetesség itt található, mint például az Észt Tengerészeti múzeum kikötője, az állatkert, a Kadriorg Park. Mikor Tallinba érkezünk, olyan mintha egy mesevilágba érkeznénk a kastélyok, a macskaköves utcák visszarepítenek minket az időben. sétáljunk az óváros felé a középkori Városháza térre, nézzük meg az Ortodox székesegyházat a híres mozaikjaival. 
 
Riga
 
A Baltikum fővárosa néven is emlegetik sokan Riga városát. Lettország fővárosa a Balti-térség legnagyobb városa és központja. Vecríga a történelmi belváros a világörökség részét képezi. Az óváros gótikus és szecessziós épületei város szerte megtalálhatóak és az egésznek így remek hangulata van. Mikor a sétálunk a szűk macskaköves utcákon olyan érzésünk támad, mintha 14. századba térnénk vissza. A központi piacra látogassunk el és kóstoljuk meg a helyi termékeket. Hajózzon velünk Rigába, csodálja meg velünk az ikonikus helyeket a feketefejűek házát s a többi látnivalót. 
 
Osló
 
A Norvég főváros millenniumát 2000-ben ünnepelték, Európa egyik legrégebbi városa. Norvégia legnépesebb városa és központja. A főváros egy modern világváros de megőrizte régi báját is a középkori romokkal, bájos óvárosi faházaival. A Operaház híres épületéhez látogassunk el, nézzük meg a Munch múzeumot, a Viking múzeumot ahol az ősi hajókat láthatjuk. A Város érdekessége Sculpure Park, ahol egy kellemes parkban érdekes művészi alkotásokat láthatunk. 
 
Aarhus
 
A Vikingek korában alapított Aarhus városa élénk és nyüzsgő. Dánia második legnagyobb városa. Akik szeretik a történelmi látnivalókat, a kultúrát, a művészetek ide el kell jönnie. a hajóutunk kikötése alkalmával a Latin negyedet na hagyjuk ki, tegyünk egy sétát a Székesegyházhoz ez Dánia legmagasabb temploma. Sétánkat lezárhatjuk a szabadtéri botanikus kertben. 
 
Skagen
 
Skagen, Dánia legészakibb fekvésű városa, a helyiek a fény földjének nevezik a helyet. A természeti adottságai csodálatosak, tengerpartja tiszta fehér homokos. Hangulatos varosközpontja tele van, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és bárokkal. Itt megkóstolhatjuk a helyi finomságokat például a friss garnéla rákot, heringet és a tormakrémet. A város közelében található a híres vándorlódűne, melyet a szelek és tenger hullámzása állandóan alakít.

Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak Baltikum, Skandinávia és Oroszország hajóutak