Norvég Fjordok hajóutak

NORVÉG FJORDOK HAJÓUTAK 2022-2023 tavasz, nyár, ősz!

Fedezze fel velünk Norvégia legszebb természeti csodáit és hangulatos városait a legjobb hajóutakon! 

Élje ét a viking kor történelmét és csodálja meg hajóútjainkkal a legszebb Fjordokat vagy az Északi –sarkot. Válassza Norvég Fjordok bejáró hajóútjainkat és garantáljuk, Önnek felejthetetlen élményben lesz része. Induljon Stockholmból, Koppenhágából, Warnemündéből, Kielből vagy akár Southamptonból hajóval a Norvég fjordok felé bármelyik útvonal esetében programok sokasága várja Önt!

A hajóút alatt megcsodálhatja a mélykék tengert, a havas hegycsúcsokat, hangulatos városkákat. Behajózunk egészen a fjordok végéhez, a világ egyik legszebb vasútvonalán utazhat! A sarkkör felett fekvő Honningsvagban csodálatos panoráma tárul elénk a Svalbard-szigetekre és az Északi-sarkra. Sétálhatunk Bergen hangulatos macskaköves történelmi utcáin, hangulatos színes házacskák között. Tromsö városában megcsodálhatjuk az Északi fény gyönyörű játékát, Stavangerben vár minket egy gönyörű 12. században épült katedrális, Alesund, mely talán Norvégia legszebb városa gyönyörű környezetben fekszik kis szigetekkel és hegyekkel körülvéve. Sétáljunk fel az Aksala hegy kilátójára és élvezzük a panorámát.

KIEMELT HAJÓUTAK, AJÁNLATOK:

1., NORVÉG FJORDOK CSODÁI ÉS SKANDINÁVIA & OROSZORSZÁG
7-14 éjszakás hajóutak – MSC GRANDIOSA LUXUSHAJÓ 

 
Hajó: MSC GRANDIOSA
 
Indulási és érkezési kikötők: Kiel, Németország / Koppenhága, Dánia / Szentpétervár, Oroszország 
 
Norvég fjordok útvonal: Kiel – Koppenhága – tengeren – Geiranger – Molde – Flaam – tengeren – Kiel
Skandinávia és Oroszország útvonal: Kiel – Koppenhága – tengeren – Helsinki – Szentpétervár – Tallin – tengeren - Kiel
 
Indulási időpontok: 
2022. máj. 07., 14., 21., 28. jún. 04., 11., 18., 25. júl. 02., 09., 16., 23., 30. aug. 06., 13., 20., 27. szept. 03.
 
ÁRAK:
 
Belső kabinban: 789 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Ablakos tengerre néző kabinban: 989 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Erkélyes tengerre néző kabinban: 1.189 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Lakosztályban erkélyes tengerre néző: 1.489 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
 


2., NORVÉG FJORDOK KINCSEI ÉS A BALTI-TENGER - 7-14 éjszakás hajóutak – MSC PREZIOSA LUXUSHAJÓ 

 
Hajó: MSC PREZIOSA
 
Indulási és érkezési kikötő: Kiel, Németország
 
Norvég fjordok útvonal: Kiel – tengeren – Bergen – Alesund – Flaam – Stavanger – tengeren - Kiel
Balti-tenger útvonal: Kiel – tengeren – Tallin – Szentpétervár – Helsinki – Stockholm – tengeren - Kiel
 
Indulási időpontok: 
2022. máj. 22., 29. jún. 05., 12., 19., 26. júl. 03., 10., 17., 24., 31. aug. 07., 14., 21. szept. 01., 11., 
 
ÁRAK:
 
Belső kabinban: 689 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Ablakos tengerre néző kabinban: 889 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Erkélyes tengerre néző kabinban: 1.089 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
Lakosztályban erkélyes tengerre néző: 1.419 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár
 


3., NORVÉG FJORDOK FELFEDEZÉSE - 7 éjszakás hajóutak – All Inclusive – Costa Diadema

 
Hajó: Costa Diadema
 
Indulási és érkezési kikötők: Kiel, Németország vagy Koppenhága, Dánia 
 
Útvonal: Kiel – Koppenhága – tengeren – Flaam – Haugesund – Stavanger – tengeren - Kiel
 
Indulási időpontok: 
2022. máj. 27. jún. 03., 10., 17., 24. júl. 01., 08., 15., 22., 29. aug. 05., 12., 19., 26. szept. 02.
 
ÁRAK:
 
Belső kabinban: 839 EUR-tól / fő / 7 éj - italcsomaggal - teljes ár 
Ablakos tengerre néző kabinban: 1.089 EUR-tól / fő / 7 éj - italcsomaggal - teljes ár 
Erkélyes tengerre néző kabinban: 1.229 EUR-tól / fő / 7 éj - italcsomaggal - teljes ár 
Lakosztályban erkélyes tengerre néző: 1.819 EUR-tól / fő / 7 éj - italcsomaggal - teljes ár 
 


4., A NORVÉG FJORDOK FELFEDEZÉSE - 7 éjszakás hajóútak - All Inclusive

 
Hajó: Celebrity Silhouette 5*
 
Indulási és érkezési kikötő: Southamton, Nagy Britannia
 
Indulási időpontok: 2022. ápr. 30. máj. 07. júl. 16. júl. 23.
 
Útvonal: Southampton - tengeren - Bergen - Alesund - Olden - Molde - Kristiansand - tengeren - Southmapton
 
Ár: 1.396 EUR-tól / fő / 7 éj - teljes ár - 2 italcsomaggal, 2 eszközre korlátlan wifi használattal és 2 szervíz díjjal
 


 
További hajóutak és ajánlatok:
 
    

 

LÁTNIVALÓK, ÉRINTETT KIKÖTŐK – Norvég Fjordok hajóutak

Trondheim
 
Norvégia egyik legfontosabb városa, fontos kikötőváros és egyben Norvégia 3. legnagyobb városa. Kutatási és technikai központ és egyetemi város. A több mint 180.000 lakosú város Trondheim-fjord és Nidelva folyó partján fekszik. A szép a természeti környezetben fekvő városban látogassunk el a hangulatos óvárosba, a város híres templomához a Nideros Katedrálishoz, a többszáz éves Gamle Bybro hídon sétáljunk át a folyó túl partjára. Nézzük meg a Királyi Palotát és az erődöt és élvezzük a város hangulatát. 
 
Tromsö
 
Az egyik legfontosabb turisztikai nevezetessége az Északi fény, Sokan az aurora borealis fővárosának is hívják. Év két hónapjában a városban, nem vagy alig kel fel a nap. Természetesen ezek mellett sok minden más is van a városban, például sörfőzde ami a világ legészakibbja, arborétum és botanikus kert valamint planetárium. Város szigetekből és szárazföldi részből áll, város központja a Tromsoya nevű szigeten található. A város hangulat fantasztikus ha csak sétálunk céltalanul akkor is remekül fogjuk érezni magunkat. A látnivalókat, azért keressük fel! Vár minket a székesgyház, mely fából épült 1861-ben, a sarkkör múzeum, a Művészeti Galéria.
 
Stavanger
 
Stavanger, Norvégia nyugati részén elterülő város az ország 4. legnagyobb városa. Gyönyörű építészetéről, kávézóiról és éttermeiről is nevezetes bárhova is térünk be a tengerre mindenhonnan csodás panoráma nyílik. Csodáljuk meg a 18. századi faépületeket, a gyönyörű pasztell színű házakat. Ha van időnk a régészeti múzemba látogassunk el, hogy a Vikingek koráról mindent megtudjunk. A 12. századi Stavanger székesegyház gyönyörű épület. Ne hagyjuk ki a kirándulást Prekestolba a kilátóhoz ahonnan megcsodálhatjuk a Lyse fjordot. 
 
Honnigsvag
 
Honningsvag az Északi sarkkör felett helyezkedik el gyönyörű természeti környezetben a várost fjordok és vízesések veszik körül. A hajó kikötése után egyből a belvárosba érkezünk, ahol kávézók és boltok sokasága vár minket. A fjordok körül egy sétahajózásra menjünk, a környék erdeiben pedig rénszarvasokkal találkozhatunk. 
 
Alesund
 
A város történelem egyes források szerint 9000 évre nyúlik vissza, de az 1400-as évekről már írásos emlékek is vannak. Több szavazáson is megválaszotották már Alesund-ot Norvégia legszebb városának. Városhoz közel van a világörökség részét képező Geiranger-fjord! Kicsi, de élénk pezsgő város különleges építészettel. 1904-ben egy tűzvész következtében a város nagyrésze leégett. Újjáépítés a „Jugendstil” építészeti stílus jegyében valósult meg. A város szép parkjából sétáljunk fel (418 lépcsőfok), Akslaig – innen megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát a városra, a szigetekre és a Sunmorsalpane hegységre.
 
Flam
 
Mikor hajóutunk Flam kikötőjébe érkezik, olyan érzése támad az embernek mintha egy mese világba érkezne. A kevesebb mint 500 lakosú falu Aurlandsfjorden belső felén található. Ez a világ legmélyebb fjordja eléri az 1308 m mélységet. A kikötőtől séta távolságra található vasút állomás ahonnan csodálatos utazást tehetünk Myrdal-hegység és a Fjord mentén. Ha csak egy vízesést nézünk meg, az legyen a Stalheimsfossen vízesés, mely a lélegzetét is elállítja. 
 
Bergen
 
Osló után, Norvégia 2. legnagyobb városa és központja Bergen. Európa és Norvégia legnagyobb személyhajózási kikötője ebben a városban van. sokan a helyiek közül a várost a fjordok előszobájának nevezik. A város szépsége és történelmi bája elfogja varázsolni Önt is. Kötelező Bryggen környékön sétálni, mely középkori macskaköves utcáival, színes házaival, hangulatos kávézóival vár minket, természetesen a városrész az világörökség része már 1979 óta. Körülbelül egy órás kirándulás a felvonóval felmenni a város tetejére, ahonnan remek panoráma tárul elénk. A Bergeni halpiac meglátogatási is remek és páratlan program lehetőség. Bergen Norvégia gasztro fővárosa is, bármilyen tenger gyümölcsei ételt is fogyasztunk, nem fogunk csalódni.  
 
Geiranger Fjord
 
Norvégia koronájának egyik legékesebb dísze a Geianger fjord. A természeti csodát 2005-ben a világörökség részévé választották. A 19. század óta turisták és utazók sokasága kereste fel a környéket. A környék lélegzetelállító hegycsúcsok, tenger, vízesések, erdők összesége ámulatba ejtő. a 15 m hosszú öblöt sétahajóval is bejárhatjuk, látogassunk el a híres Ornesvingen kilátóhoz. Ha szeretjük az aktív kikapcsolódást,  egy túra keretében, vagy kajakkal is felfedezhetjük a fjordot.
 
 
Tel.: +3615013496
 
Mobil: +36706263716
 
e-mail: info@mediterranhajoutak.hu
 
VAGY:
 

Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak Norvég Fjordok hajóutak