Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

MSC Cruises hajótársaság megújult egészségügyi és biztonsági protokoll!

Az MSC Cruises hajótársaság is új szigorúbb egészségügyi és biztonsági szabályokat vezetett be a luxushajóin!

Gianni Onorato az olasz MSC hajótársaság vezérigazgatója nemzetközi sajtótájékoztató keretein belül jelentette be az új protokollt. A Földközi-tengeri hajóutak újra indulnak, ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy az új egészségügyi és biztonsági protokoll legfőbb célja a vendégek és a személyzet, valamint a hajók útvonalai által érintett kikötők és városok lakosainak, biztonságának és egészségének a védelme.

Mint a legtöbb hajótársaság az MSC Cruises több hatósággal közösen dolgozta ki az új mindenre kiterjedő szabályokat. Külön részleg dolgozott különböző egészségügyi szakemberekkel, akikkel közösen fejlesztették ki az új szabályokat, melyek szigorúbbak a nemzetközi ajánlásoknál. A RINA nemzetközi független minősítő intézet megállpaította, hogy az MSC Cruises új biztonsági és egészségügyi protokollja teljes mértékben megfelel az Európai Tengerész Védelmi ügynökség ajánlásainak.
A hajótársaság a meglévő szigorú egészségügyi és biztonsági szabályzatát dolgozta át és egy új átfogó komplett procedúrát dolgozott ki. Az új protokoll egyik fontos eleme, hogy a hajóra szállás előtt a vendégeken és az alkalmazottakon egyaránt COVID-19 tesztet fognak végezni. A parti kirándulások is biztonságosabb keretek fognak működni. Elindul a COVID védelmi terv, melynek nincs más célja, mint az utasok fokozott védelme. Az MSC hajótársaság célja a lehető legmagasabb szintű biztonság mindenki számára.
Az új protokoll kidolgozása alatt az a cél vezérelte a hajótársaságot, hogy a felszállástól a leszállásig, a fedélzeti létesítmények és közösségi terek használatán át a biztonság és az egészség védelme garantálva legyen, miközben a nyaralás, a hajózás és az utazás élménye maradjon meg.

A nyári újra indulással kapcsolatban a hajótársaság vezér igazgatója elmondta, hogy az utolsó engedélyekre várnak, eközben a hajók készülnek az indulásra. Az MSC Grandiosa Nyugat – Mediterrán az MSC Magnifica pedig Kelet-Mediterrán útvonalakat fog bejárni. Az indulás dátumait az illetékes hatóságokkal együtt fogják meghatározni, de a útvonal tervek között szerepel, Málta és Görögország ahol megnyitották már a kikötőket és jóváhagyták az új egészségügyi és biztonsági protokollt.
Az újra indulás első részében a két MSC luxushajó csak a schengeni övezet országainak a lakosait fogja fogadni. Az útvonalak kialakításakor figyelembe vették azt a szempontot is, hogy melyek azok a kikötők melyek könnyebben megközelíthetőek, hogy lehetőség szerint kevesebb tömegközlekedési eszközt kelljen igénybe venni.

A cég munkacsoportjának munkájában egészségügyi szolgáltatások, a közegészségügy és a higiénia, a szállodaszolgáltatások valamint a fedélzeti mérnöki rendszerek, IT és logisztikai csoport szakértői vettek részt, és bekapcsolódtak az Aspen Medical nemzetközi egészségügyi szolgáltató tanácsadói is, hogy segítsék az új protokoll és a működési eljárások kidolgozását. Nemzetközileg is elismert és magasan képzett szakértőkből egy másik, kékszalagos COVID Szakértői Csoport állt fel, akik információkkal segítették valamint ellenőrizték a kezdeményezéseket - ilyen módon is biztosítva, hogy a meghozott lépések megfelelőek, hatékonyak legyenek valamint a rendelkezésre álló, legjobb tudományos és egészségügyi gyakorlatokra támaszkodjanak.

A MSC Cruises új egészségügyi és biztonsági protokollja főbb irányelvei:

•    A hajóra szállás előtt az Utasok egy átfogó egészségügyi szűrésen esnek át, a szűrés részeként testhőmérséklet mérést fognak végezni, az utasoknak ki kell tölteni egy egészségügyi kérdőívet és a hajótársaság elvégez egy COVID-19 tesztet. Az eredmények ismeretében a hajótársaság elvégezhet egy második vizsgálatot is. Azon utasok esetében ahol pozitív eredmények hoznak a vizsgálatok vagy a betegségre jellemző tüneteket produkálnak nem szállhatnak fel a hajóra. Az Európai járványvédelmi központ iránymutatásait követve a magas kockázatú kategóriába sorolt országok utasainak PCR tesztet kell csináltatni a hajóra szállás előtti 72 órán belül. A személyzet tagjait is folyamatosan vizsgálni fogják a szerződésük alatt.

•    A hajótársaság új tisztítási módszereket és szennyvíz kezelési intézkedéseket hozott. Bevezették a kórházi fertőtlenítő szerek használatát. A fedélzeten lévő levegőt UV-C fénytechnikával kezelik melyek a mikrobák 99,97%-át megölik.

•    A biztonságos távolság tartás fenntartásához a cég a teljes kapacitást 70%-ra csökkenti a hajókon, így számításaik szerint személyenként körülbelül 10 m² tér jut mindenki számára. A közösségi tereket és a helyszíneket úgy alakítják át, hogy csak kisebb létszámú csoportok tudjanak helyet foglalni. Az utasok minden fedélzeti szolgáltatásra előre foglalhatnak helyet ami segíti a létszám kezelését. Azokon a helyeken, ahol a biztonságos távolságtartás nem lehetséges például a liftek, az utasok maszk viselésére fogják kérni. A hajótársaság a hajó különböző részein elérhetővé teszi az arcmaszkokat, valamint a kabinokba is naponta be fognak készíteni a vendég számára.

•    A hajótársaság minden hajóján tovább fejleszti az egészségügyi intézményeit és személyzetét. Azoknak a vendégeiknek, akik esetlegesen a vírusra jellemző tüneteket produkálják, az orvosi központban ingyenese kezelés áll rendelkezésre. Külön elkülönítési kabinokat hoztak létre, arra az esetre, ahol a „gyanús” eseteket és a velük szoros kapcsolatban állókat elkülöníthetik.

•    Folyamatosan fogják figyelemmel kísérni az utasok egészségügyi állapotát. A vendégek és a személyzet tagjait naponta ellenőrzik a hajóra való visszatéréskor és a hajón felállított állomásokon. Az újra indulás első szakaszában a fokozott védelem miatt, az utasok kizárólag MSC Cruises parti kirándulásai keretében szállhatnak partra. Ez ad lehetőséget arra, hogy a hajótársaság a szárazföldön is biztosíthassa a védelmet az utasai számára. A hajótársaság gondoskodik a járművek fertőtlenítéséről és a biztonságos távolság tartás fenntartásáról. Természetesen az idegenvezetők és a gépjármű vezetők is egészségügyi átvizsgáláson esnke át.

•    Amennyiben a hajóút során gyanús esetet találnak, vészhelyzeti cselekvési terv lép életbe a nemzeti egészségügyi hatóságokkal szoros együttműködésben. A esetlegesen gyanús eseteket és a velük szoros kontakban állókat, a helyi és nemzetközi előírásoknak megfelelően partra szállíthatják.

A biztonsági és egészségügyi protokoll bevezetésével megváltozott a hajóút foglalásának folyamata és feltétele ennek megfelelően az MSC Cruises hajótársaság folyamatosan tájékoztatja és tájékoztatni fogja partnereit és vendégeit, hogy a hajózás és a hajóút lefoglalása könnyű és gyors legyen. Ezeket a folyamatokat technológiailag és gyakorlati tanácsokkal is megtámogatják.

Az MSC Cruises COVID-19 védelmi terve a nyári és őszi hónapokban utazók számára újabb biztosítékot garantál. A védelmi terv kiterjed arra az esetre is ha a vendég a hajóra szállás előtt fertőződne meg, a hajóút alatt, vagy a hajóutat követően. A hajótársaság ezen kívül továbbra is kéri a Betegség, Baleset, poggyász biztosítás megkötését.

A Check in folyamata is változott, a megújult beszállási folyamatot digitális eszközök segítik hogy érintésmentes legyen. A vendégek kijelölt időszakokban szállhatnak fel a hajóra ezek segítik, hogy sok ember nem torlódjon fel egyszerre. Természetesen a terminálok épületeiben is érvényben vannak a biztonsági intézkedések maszk használata.

Természetesen az MSC Cruises hajótársaság vendégei rendelkezésére áll az összes fedélzeti szolgáltatás és élmény melyekkel a hajók rendelkeznek. A színházi előadásokat, a családi programokat, a fedélzeti élményeket és a fantasztikus ízeket. A programok a hajón úgy változtak, hogy a szükséges egészségügyi előírásoknak megfeleljenek.

Az éttermekben és a bárokban lehetőség lesz a megfelelő távolság megtartására minden ételt és italt az asztaloknál felszolgálnak. A büfééttermekben az önkiszolgáló rendszer helyett, a vendég által kiválasztott ételeket  a felszolgálók szervírozzák az asztaloknál.

Az MSC Cruises kékszalagos COVID szakértői csoportja

•    Christakis Hadjichristodoulou professzor, Thesszáliai Egyetem Egészségtudományi Iskolája, Orvostudományi Kar higiéniai és epidemiológiai professzora, valamint annak alelnöke (Görögország)

•    Stephan J. Harbarth professzor, kórházi epidemiológus, a fertőző betegségek szakértője és az Genfi Egyetemi Kórházak Orvostudományi Kar antimikrobiális kezelési programjának vezetője

•   Ian Norton orvos, sebészi, nemzetközi egészségügyi és trópusi orvoslás posztgraduális végzettséggel rendelkező sürgősségi orvos, jelenleg a Respond Global ügyvezető igazgatója, korábban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Sürgősségi Orvosi Csoport Kezdeményezés programjának vezetője 2020 januárjától.


még töltünk